“Persoonlijke groei staat centraal”

woensdag 24 juni 2020

Consultant Jaimy Habets is, na een kort uitstapje, terug bij Pragmatics en voelt zich helemaal op haar plek:

“Ik ben na het behalen van mijn bachelorsdiploma finance & control direct als consultant bij Pragmatics begonnen. Een bedrijf, waarbij je bij verschillende organisaties in de keuken kan kijken, ervaring op kunt doen en uit kunt zoeken welke richting in finance & control bij jou past; dat is natuurlijk ideaal. Mijn eerste opdracht bij APG sloot aan bij mijn ervaring, die ik bij mijn stage had opgedaan. De omslag van het schoolleven naar het werkleven was wel even wennen, moet ik erkennen.

Na die eerste opdracht van negen maanden heb ik er voor gekozen om in het diepe te springen en de overstap te maken naar een start up. Maar na verloop van tijd begon ik toch de diversiteit en uitdagingen in mijn werk als financial te missen. En gelukkig ben ik bij Pragmatics weer met open armen ontvangen. Bij mijn nieuwe opdracht ben ik terecht gekomen bij een zorginstelling, LEVANTOgroep. Dat is weer totaal anders dan werken voor een groot pensioenbedrijf. Ik heb de laatste tijd kennis gemaakt met nieuwe werkzaamheden en systemen, waarbij ik de ruimte heb gekregen om verantwoordelijkheden naar mij toe te trekken. Dat levert mooie leermomenten en groei op.

Vanaf het moment dat je bij Pragmatics binnenstapt staat persoonlijke groei sowieso centraal. Je volgt verschillende cursussen, waarbij jij je kunt voorbereiden op de volgende stappen in je professionele carrière. Ook geeft Pragmatics jou de kans om met mede-consultants te sparren over uitdagingen, waar je tegenaan loopt tijdens je opdracht. Op deze manier leer je op andere manieren naar een case te kijken en je hierin te ontwikkelen. Daarnaast is Pragmatics erg sportief ingesteld qua nevenactiviteiten en dat past ook wel in mijn straatje, aangezien ik komend seizoen weer in de eredivisie mag handballen bij BFC in Beek. Een tijdje geleden kreeg ik nog mijn hardloopshirt uitgereikt om met collega’s deel te nemen aan de hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste. Die ging echter niet door vanwege de maatregelen rondom evenementen. Ach ja, dan gaan we ons maar extra stevig voorbereiden op de editie van 2021.”