Een sprong over de Atlantische oceaan

maandag 8 juli 2024

"Na het afronden van mijn project bij APG besloot ik dat het tijd was voor een grote sprong in het onbekende. Of nou ja, een sprong naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. In plaats van spreadsheets heb ik mijn tijd doorgebracht met avontuur, cultuur en een flinke dosis improvisatie.

Van januari tot en met juni 2024 ben ik gaan backpacken om mijn passie voor reizen te verwezenlijken. Mijn doel? Zuid-Amerika, waar ik al mijn zorgen en budgetteringen zou achterlaten voor prachtige landschappen en cultuur.

Met enkel een globaal plan in mijn hoofd, heb ik solo door het continent gereisd en overal geslapen waar mogelijk: bij mensen thuis, in Airbnbs, hotels en hostels. Ik zag wel waar ik zou belanden. Met 27 vluchten in een half jaar tijd heb ik aardig wat gezien.

Er zijn zoveel hoogtepunten dat ik het bijna niet kan tellen, maar laat ik het proberen: salsalessen en een adembenemende paardrijdtocht langs de kustlijn in Colombia, Jeep tour over de uitgestrekte zoutvlaktes in Bolivia met een eindeloze witte horizon, krachtige watervallen van Iguazu in Brazilië, de sterrenhemel van de Atacama-woestijn in Chili, lopen door de majestueuze ruïnes van Machu Picchu in Peru, verblijven in de Amazone Jungle van Ecuador en Patagoniërs ruige landschappen met gletsjers en azuurblauwe meren. Zonder enige voorbereiding en uitgerust met sneakers en een spijkerbroek leek het me een goed idee om een trail te lopen van 8 uur (wat uiteindelijk bijna 10 uur duurde) naar een van de meest iconische bezienswaardigheden in Patagonië, de Laguna de Los Tres. Ik heb betere beslissingen in mijn leven genomen...

O, en laten we Venezuela niet vergeten... nou ja, laten we dat eigenlijk maar wel doen. Zelfs ik als doorgewinterde avonturier heb grenzen (en mijn reisverzekering vond dat ook een goed idee).

En, alsof dat nog niet genoeg was, spreek ik nu vloeiend Spaans wat een mooie toevoeging is aan mijn curriculum vitae. Dank aan mijn Argentijns-Nederlandse lerares en alle Colombiaanse reisgenoten die me hiertoe hebben geïnspireerd en gemotiveerd.

Ik wil graag mijn dank uitspreken naar Pragmatics voor deze geweldige kans! Tijdens mijn sabbatical heb ik niet alleen mijn vaardigheden aangescherpt, maar ook waardevolle nieuwe vriendschappen en connecties over de hele wereld opgebouwd. Dit geeft me immense voldoening en ik kijk ernaar uit om deze energie mee te nemen naar mijn volgende uitdaging.

Op naar nieuwe (en hopelijk iets minder gevaarlijke) avonturen!