De kracht van Power BI

woensdag 8 juli 2020

Power BI neemt een zeer hoge vlucht de laatste tijd, niet in de laatste plaats door de 'technology push' als gevolg van de corona-crisis. Onze consultant Hein Hanssen geeft aan, dat het belangrijker dan ooit is om relevante stuurinformatie beschikbaar te hebben, waar dan ook en op ieder gewenst moment. Hein over deze ontwikkeling: "Steeds meer mensen willen ontsnappen uit de ‘Excel hel’. Ik doel dan op Excel sheets, die zo complex zijn geworden, dat ze niet meer beheersbaar zijn. Want hoe vaak gebeurt het niet dat een foutje in Excel leidt tot een foutieve rapportage?"

Maar waarom neemt net Power BI een grote vlucht? Daar zijn volgens Hein een aantal goede redenen voor aan te dragen: "Ten eerste is het heel eenvoudig om diverse databronnen te ontsluiten. Je hoeft geen programmeur te zijn om met het pakket aan de slag te kunnen: standaard worden meer dan 70 connectoren meegeleverd. Tevens valt op dat Power BI herkenbaar is en daardoor voelen gebruikers zich snel op hun gemak, zeker als ze Excel al hebben gebruikt. Ook het grote aantal vrij verkrijgbare sjablonen voor visuals, die door andere gebruikers worden gedeeld, maakt het een makkelijk toepasbare tool. Maar wil je echt vol gas ertegen aan, dan kan dat ook: de echte nerds kunnen helemaal los gaan met de programmeertaal 'R'. Natuurlijk zijn er tal van soortgelijke tools als Power BI. Maar als je op zoek bent naar een eenvoudige en krachtige tool, dan is Power BI wat mij betreft de eerste keuze. Bij Pragmatics hebben we uiteraard ook veel aandacht voor Power BI en veel van onze consultants zijn getraind in het gebruik van deze fantastische tool. De tool is door Pragmatics zelfs al succesvol ingezet bij meerdere opdrachten."

Pragmatics overtuigt bedrijven graag van de meerwaarde van de inzet van Power BI door gedreven consultants. Neem gerust contact op met Hein: h.hanssen@pragmatics.nl / 043- 365 92 85 of 040 - 240 99 61