"Coachen houdt me jong"

maandag 26 september 2022
Algemeen

Jo Aretz is met z'n 68 jaar een meer dan ervaren consultant. Hij denkt nog niet aan stoppen: "Mentor zijn voor beginnende consultants is een voorrecht en hen coachen houdt me jong."

Jo startte afgelopen voorjaar bij Pragmatics. Al vanaf het eerste moment voelde hij zich thuis: "Bij de onboarding sessie was het alsof ik in een warm bad terecht was gekomen. De algehele sfeer, van de ontvangst tot de informele gesprekjes in de pauze, was erg prettig. Wat me ook direct opviel was het brede scala aan personeelsactiviteiten. Ik heb bij heel wat bedrijven gewerkt, maar zo veel leuke activiteiten en events heb ik echt nog nergens meegemaakt."

Minstens zo indrukwekkend vindt hij het aanbod binnen het Business College, dat consultants de kans biedt om zichzelf voortdurend te ontwikkelen. Zo nam hij al deel aan de training project management: "Het waren hele leerzame avonden. Ja, ook ik leer nog altijd bij. De training was dan ook toegespitst op finance consultants met veel interessante praktijkvoorbeelden."

Het mag voor zich spreken dat Jo een ruime ervaring heeft in de wereld van finance & control; van project controller tot finance manager. Maar hij komt oorspronkelijk uit het onderwijs. Toen intern de oproep werd gedaan aan ervaren consultants om als mentor te gaan fungeren voor jonge collega's bedacht hij zich geen moment: "Natuurlijk wil ik dat. Ik heb van m'n hobby mijn werk kunnen maken en die drive wil ik graag overbrengen naar de jongere generatie. Bovendien werkt het ook andersom. Door op deze manier in contact te blijven met jonge collega's blijf ik zelf ook bij de tijd. Het houdt me jong."